Direct zoeken
 

.

uitleg

De brander kent drie soorten vlammen (afbeelding 1). De gele vlam ontstaat wanneer de luchtschijf helemaal gesloten is. Hierdoor komt er te weinig zuurstof bij de vlam voor een goede verbranding . Een deel van het gas verbrandt niet goed waardoor er roetdeeltjes ontstaan. Deze roetdeeltjes beginnen door de hoge temperatuur in de vlam te gloeien. De blauwe vlam ontstaat wanneer de luchtschijf iets open gedraaid is. De verbranding is nu wel volledig. Er ontstaan geen roetdeeltjes die de vlam geel kleuren. We zeggen de vlam is kleurloos, in werkelijkheid zie je een lichte blauwe gloed. De ruisende blauwe vlam ontstaat wanneer de luchtschijf ruim open gedraaid is. Er ontstaat een kern in de vlam die een lichter blauwe kleur heeft. De vlam geeft een ruisend geluid .

 
  Afbeelding 1

 

NASK2/K/5-4

 

Recent nieuws

uitzet plaatjes
Dank je wel Thom voor het spotten van de gebroken links bij het onderwerp uitzetten van stoffen . Ze zijn weer gemaakt.

20-01-2014

Vernieuwing compleet
De vernieuwing van de hoofdstukken is compleet. Er zijn kleine volgorde veranderingen aangebracht in sommige hoofdstukken. Ook de homepage is aangepast met mooie nieuwe plaatjes zodat je nog sneller naar het hoofdstuk kunt.

18-01-2014

Vernieuwing
De layout van de hoofdstukken voor klas 2 en klas 3 nask 1 zijn veranderd. De hoofdstukken zijn nu opgedeeld in paragrafen. Deze verandering zal binnenkort doorgevoerd worden in alle hoofdstukken.

14-01-2014

| + -